Nieuws over COVID-19 vaccinatie 

Op zaterdag 27 februari zullen wij starten met de 1e COVID-19 vaccinaties in onze praktijk.

De volgende groepen komen in aanmerking voor een prik:

  • Iedereen geboren in 1956 en 1957.
  • Mensen met ernstig overgewicht (BMI boven de 40) in de leeftijd van 18 tot 65 jaar.
    Behoort u tot deze categorie dan wordt u gebeld om een afspraak met ons maken.

Print deze gezondheidsverklaring  uit en neem deze ingevuld mee op de dag van vaccinatie.

Wilt u meer weten?

Kijk op de website coronavaccinatie.nl. U vindt ook informatie op Thuisarts.nl

Thuiswonende 80- plussers kunnen vanaf 04-02-2021

een afspraak maken voor een corona-vaccinatie

Praktische informatie:

  • 80-plussers kunnen vanaf 04-02-2021 bellen met 0800-7070 om een afspraak voor vaccinatie te maken (bij problemen met het maken van een afspraak kunt u bellen met de GGD op telefoonnummer 088-8805005, keuzemenu optie 1).
  • Afsprakennummer is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week.
  • Belangrijk dat om burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben.
  • Hulp nodig voor vervoer?! Hiervoor kunt u bij Omnibuzz terecht (0900 – 0699)

Werkwijze

Bel naar de praktijk als u het vermoeden heeft dat u besmet bent met het coronavirus of als u andere klachten heeft die u wilt voorleggen aan de huisarts. De assistente zoekt dan samen met u naar een passende oplossing. Ofwel u komt langs, of u wordt bezocht, of er wordt een afspraak gemaakt voor beeldbellen of de huisarts belt u terug. Kijk voor de actuele situatie omtrent het coronavirus en de coronavaccinatie op de site van het RIVM, of Thuisarts. 

Aarzel niet om te bellen!

 

Wij zorgen voor voldoende ruimte in de praktijk en waarborging van de 1,5-meter regel. Kom vooral op tijd en niet te vroeg, om grote stromen mensen te voorkomen.

 

Moet ik mijn eigen beschermingsmiddelen meenemen?

Per 1 oktober 2020 is het advies van de overheid een mondkapje te dragen in de openbare ruimte. Als u naar de praktijk komt, willen we u vragen om u te houden aan dit advies.  

Kan ik ook bellen voor een klacht die niet-corona gerelateerd is? 

Jazeker, ook de niet- corona zorg gaat gewoon door. Het is heel belangrijk dat u zich tijdig bij ons meldt! Samen met u schatten wij de ernst en het gewenste vervolg van uw klacht in.

Coronahulp van lotgenoten

Patiënten, ex-patiënten en mantelzorgers die te maken hebben met corona kunnen via de website Zelfregietool.nl contact leggen met lotgenoten. In een corona-supportgroep kan gesproken worden over elkaars ervaringen met corona en de gevolgen ervan. Denk aan vragen als: Hoe kunnen we elkaar steunen? Wat kunnen we van elkaar leren om er beter mee om te gaan, om meer grip te krijgen op de situatie? Maar ook kan samen gezocht worden naar meer informatie, bijvoorbeeld door experts uit te nodigen.

Voorlopig zal de corona-supportgroep tweewekelijkse online bij elkaar komen. Aanmelden kan op de website Zelfregietool.nl via deze link: zelfregietool.nl/coronahulp-van-lotgenoten.   

Wie meer informatie wil, kan mailen naar hallo@zelfregietool.nl of bellen met 06 – 2802 3902.